Következő állomás : Reims

 2011.02.02. 22:00

Mintahogy a cím is muttatja következő megállónk Reims lett volna , ha előtte be nem iktattunk egy kis luxemburgi városnézést. Előző blogolásomkor a Luxemburgig vezető útról írtam , ma luxemburgi és reimsi élményeimet osztom meg olvasóimmal.  Luxemburgi szállásunk semmivel sem volt jobb bármelyik eddiginél , attól függetlenül , hogy Luxemburg a világ leggazdagabb állama . Luxemburg más tulajdonságai alapján is legek közé tartozik , pl . a világon itt a legtöbb az egy főre juttó nemzeti össztermék becenevén GDP , vagy mondjuk a világon itt található a legtöbb Michelen csillagos étterem .Gondoltátok volna hogy RTL egy luxemburgi rádió és televízió társaság ami mára Europa legnagyobbjává nőtte magát. Az Európai Unió tagállamai közül itt a legmagasabb a bevándorlók aránya és ennél is többen naponta ingáznak luxemburgi munkahelyük és a közeli országok között. Ennek az oka talán az az órási futurisztikus városrész ahol az Unió különböző intézményei és a világ vezető bankjai találhatók. Belvárosi sétánkon meglátogatunk egy piacot , ahol a mérhetetlenül magas árakra lettem figyelmes pl . egy kiló normál és még nem is szép banán 4 euró. Ehhez képest nem volt tele az út jobbnál jobb luxuskocsikkal mint Németországban.

Következő állomásunk már a beharangozott Reims volt , de ide is Belgiumon és Franciaországon keresztül vezetett az út .                                                  Benyomások Belgiumról : ködös , nagyon ködös , szépek az útmenti erdők , furcsák a köztéri szobrok .                                                                                                    Érdekes megállapításra juttotam ma Franciaország azaz országon ahol egy éven belül 3x jártam már  : Párizs, Nizza és most Reims .Gondolom most sokan sajnáltok milyen rossz dolgom is van :) Nem tagadom szép Franciaország , főleg azért mert mindenhonnan árad a kultúra , lehet az a klasszikus zene vagy utcai rapperek . A francia nyelv viszont egész bizar de azért kezdek belejönni , már értem a feliratokat :)                                           De térjünk is rá Reims-re .....mint ismeretes Reims főbb jellegzetessége a katedrálisa ami a gótika minden jegyét magán viseli . Szerencsénk volt hiszen abban az évben láttuk a katedrálist amikor 800. évfordulóját ünnepli . Ez a katedrális a francia történelemben is fontos szerepet játszott , hiszen ez a város és a katedrális volt a francia királyok koronázási helye. Nem tudom miért de ha német kultúrterületen vagyunk mindig az az érzésem van , hogy nem is vagyok olyan távol az otthonomtól . De ugyanez történik , ha egy francia városban sétálgátok , érzésem szerint Budapest belvárosának nagy része ugyanabban a stílusban épült mint ezek a francia városok . Csak talán francia társaik kicsit jobban karban vannak tartva. :(

A bejegyzés trackback címe:

https://utazasokkepekerzesekizekillato.blog.hu/api/trackback/id/tr282634521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veron... 2011.02.04. 09:12:56

Nagyon Tatszik Fanni!!! Tisztára Mint Egy Ismeretterjesztő Szöveg x) Nagyon Jó! Írj Írj Írj Még Még Még x))) Púszí

redgina 2011.02.04. 09:20:10

ugye később majd teszel fel képeket is?? nagyon tetszik az euro tour :) puszi
süti beállítások módosítása