Guimarães

 2011.03.15. 11:55

Hangulat kép : Az első nemzeti ünnep amit távol töltök szeretett kicsiny kis hazámtól . Megemlékezés képpen piros -fehér -zöldbe öltöztem , természetesen nem hiányozhat a kokárda sem , amit még otthonról hoztam el.                                                                 2 hét szép napos idő után , újra itt vannak az esőfelhők , de úgy tűnnik nem maradnak sokáig szerencsére . Mi kapva az alkalmon kihasználtunk egy kirándulás erejéig az egyetlen napot amikor csak felhős volt az idő és nem esett az eső . Ezúttal  az úticélunk Guimarães volt. Bevallom őszintén , nem sokat tudtam Guimarães-ról , csak annyit , hogy itt hunyt el pár  évvel ezelőtt egy magyar focista Fehér Miklós . Párom aki híve a netes olvasgatásnak , utunk során több információval gazdagította eddigi guimarães-i ismereteimet , például 2012-ben ez a város lesz egyike Európa kulturális fővárosainak . Úgy mint előző évben Pécs . Erre a fontos eseményre egy szimbólum hívta fel figyelmünket ami ott városka minden éttermének , hoteljének  ajtóján , ablakán . Ez a szimbólum egy szív , nekem olyannak tűnnik a grafikája mint egy 80-as évekbbeli számitógépes játéknak ,de a szivárvány minden színében pompázik . Nekem nem tetszik , a pécsi szimbólum legalább kapcsolatban áll a várossal . Végülis nem is ez a fontos , hanem az óváros ami nagyon nagyon szép . Ha valaki már járt Avilés-ben , a guimarães-i utcákat róva biztos eszébe fog juttni párszor . Akinek van rá módja érdemes ellátogatni ide a 2012 -es év folyamán , biztos , hogy valami érdekes programra bukkan az ember .                                           Fontos látnivalók Guimarães-ban : -óváros

                                             - Guimarães-i vár ( nem túl biztonságos , esős időben                                                    és annak aki fél a magas korlát nélküli épületekben )

                                             - Bragança család palotája ( a vár tőszomszédságában                                                   található , szép  de ennek is meg van az ára )

                                             - Szt. Mihály kápolna                                                                                             (ahol Portugália első királyát kersztelték meg)

                                            - Penha  

                                           ( kilátó, kiráduló és kegyhely )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazasokkepekerzesekizekillato.blog.hu/api/trackback/id/tr232741182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása